Topkwaliteit

kwaliteitsverschil-rhodo-nl

De vruchtbare veengronden van Noord-Duitsland zijn ideaal voor de teelt van rhododendrons en azalea’s. Van den Berk Rhododendron GmbH kweekt hier haar planten direct in de volle grond. Dat laatste is een belangrijke kwaliteitsbepalende factor.

Rhododendrons hebben een vlak, breed wortelgestel. Alleen in de volle grond kunnen deze zich optimaal ontwikkelen. De dikke veenbodems van het Ipwegermoor bieden, in combinatie met regelmatige grondbewerking en bemesting, de perfecte omstandigheden. De planten hebben de ruimte om fijnvertakte, brede gestellen te maken welke voldoende vocht en voeding kunnen opnemen: een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van sterke, gezonde planten.
  topkwaliteit_turf


Volle planten

Om ook bovengronds een goede, dichte vertakking te krijgen, worden de planten allereerst op ruime afstand van elkaar gezet. Vervolgens worden gedurende een aantal groeiseizoenen de bloemknoppen uit de planten gebroken. Hiermee worden ze gestimuleerd hun energie tijdelijk in de ontwikkeling van takken en blad te steken in plaats van in de bloei en de zaadvorming. Deze arbeidsintensieve handeling én het regelmatig snoeien van de rhododendrons leveren compacte, volle planten op. Deze planten zijn breder dan gebruikelijk, vallen minder snel open en geven ook buiten de bloeiperiode een mooi beeld.

Hergroei
Alleen sterke planten groeien goed aan op hun nieuwe standplaats in de projecten. Ze hebben het minst te lijden van het verplanten en zijn beter in staat het moeilijke eerste jaar door te komen. Ook kunnen ze extreme weersomstandigheden of een tijdelijke schaarsheid van water beter het hoofd bieden. Voldoende reden dus om bij het selecteren van rhododendrons en azalea’s niet alleen te kijken naar bloeikleur en hoogtemaat, maar de planten ook op kwaliteit te beoordelen. De planten van Van den Berk Rhododendron GmbH hebben een ongekend laag uitvalpercentage. Ze staan garant voor langdurig (bloei)plezier! 

topkwaliteit_plantgaten

img: neem direct contact op

Ik wil graag: Meer informatie Een offerte aanvragen

Ik wil in de toekomst graag nieuws over rhododendrons blijven ontvangen.

img: verstuur »