Azaleas

Het grote verschil tussen rhododendrons en azaleas, zoals ze in de volksmond nog gewoon worden genoemd, is dat bijna alle azalea's bladverliezend zijn. In tegensteling tot de rhododendron hybriden verliezen ze in het najaar hun blad. Daarentegen bloeien azalea’s zo mogelijk nog uitbundiger. In het voorjaar is de hele struik gevuld met bloemen en is er nog nauwelijks blad of tak te zien door de enorm rijke bloei. Dit maakt ze tot echte blikvangers in de tuin. Kies een paar na elkaar bloeiende soorten en u heeft langere tijd plezier van uw azalea’s.

Een aantal jaren geleden is de officiële naam van Azalea’s gewijzigd. De cultivar naam is ongewijzigd gebleven maar de naam 'Azalea' is vervangen door 'Rhododendron'. Soms wel met een tussenvoegsel welke de groep aanduidt. Zo werd Azalea (AK) ‘Fireball' veranderd in Rhododendron (AK) 'Fireball'.

U vindt onze azalea’s in de sortimentslijst tussen de rhododendrons. Wanneer u in de lijst bij de keuzemogelijkheid ‘type’ kiest voor Azalea knapp hill hybriden krijgt u het hele assortiment azalea’s te zien.